top of page

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

SALOMO ( 5 KM )

Typisch catalaans dorpje. Met een paar barretjes/winkeltjes/(calçots)-restaurants. Er is een groot zwembad waar je tegen betaling kan gaan zwemmen.

 

MONTFERRI  ( 12 KM )

De grote troef van dit dorp is de aanwezigheid van het Santuari de la Mare de Déu de Montserrat: Dit bouwwerk is het werk van de modernistische architect J.M. Jujol, een leerling van Gaudi. Het wordt de kleine Sagrada Familia genoemd. Het bouwen startte in 1926 maar de werken werden in 1928 stilgelegd zonder dat het bouwwerk afgewerkt was. Het stadbestuur startte de werken terug op op 16 juli 1990.De kerk werd ingewijd op 30 mei 1999. Het gebouw heeft een veelhoekige plattegrond en is een structuur opgebouwd met driehoeken van verschillende grootte.Het rust op 42 pijlers, De toren rijst centraal omhoog als een grote pijl, hij is 27 meter hoog en er bovenop staat een kruis.De uitstekende punten verwijzen naar de bergpieken van Montserrat, de bekende bergformatie in de provincie Barcelona. Je kunt goed de gelijkenissen in bepaalde elementen zien met de Sagrada Familia in Barcelona.

Let op: enkel op zondagvoormiddag geopend indien je wenst binnen te gaan.

 

SANTES CREUS ( 22 km )

In een prachtige omgeving temidden van de wijngaarden, populieren en olijfbomen ligt het klooster Santes Creus. Het is een groot 12e eeuws fraai klooster, één van de beste gotische architecturen van Catalonië. Speciale vermelding verdient de Puerta Real, ook genoemd Puerta de la Asunción (de hemelvaartsdeur) en het claustrum uit de overgangstijd van Romaans naar gotiek. In de kerk rusten de stoffelijke overschotten van diverse vorsten en familieleden van het Aragonese koningshuis.  Het klooster is gesticht in 1158 en net als die van Poblet gesticht door Ramon Bernguer IV. Het klooster is van binnen sober, heeft prachtige gotische kruisgangen en een mooi roosvenster (foto's rechts) Na een brand in 1835 is het klooster niet meer in gebruik genomen

 

MONTBLANC ( 40 Km )

Pittoresk middeleeuws stadje en de wijnstad van de regio. Het is één van de mooiere middeleeuwse dorpen van Catalonië . Montblanc wordt omringd door bijna volledige bewaarde enorme stadswallen met kantelen, toegangspoorten en wachttorens. De St. Jordi Poort zou volgens de legende de poort zijn waaronder St. Jordi (de patroonheilige van Catalonië) de draak vermoordde. Binnen zijn muren vind je smalle straatjes, middeleeuwse pleintjes en oude paleizen, waaronder het 14e eeuwse koninklijke paleis.

 

 

FARENA ( 57 KM )

Klein dorpje. Op de weg ernaar toe zijn er verschillende plaatsen waar je in super zuivere riviertjes kan zwemmen ! Vraag bij ons waar precies, want die badplaatsen zijn goed verborgen 😊

 

SIURANA ( 69 KM )

Siurana in één woord: SPECTACULAIR. Volkomen terecht dat het bergdorp in natuurpark Montsant in 1994 is uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed. De steile kliffen doen denken aan die in het Amerikaanse Zion National Park. Man, alleen de autorit naar Siurana is de misselijkheid meer dan waard. Want slingeren wordt het! Siurana is gebouwd op een klif in het Prades-gebergte op een hoogte van 737 meter. Juist vanwege die ligging waren de Mooren – die Spanje in de achtste eeuw binnenvielen – eeuwenlang onaantastbaar. De bijna onneembare vesting maakt Siurana tot het laatste Moorse bolwerk in heel Catalonië. Uiteindelijk lukt het de christenen halverwege de twaalfde eeuw Siurana te heroveren.

 

TORREDEMBARRA ( 13 km )

Elke dinsdagvoormiddag is er een grote markt : groenten, fruit , kleding, enz... Het centrum van Torredembarra heeft een leuk pleintje met verschillende barretjes en een wandel- winkelstraat. Aan de kust vindt je een van de mooiste zandstranden en een mooie dijk met bars en restaurants.  Een aanrader is parkeren aan de haven en de wandeling maken naar de vuurtoren. Je hebt er schitterende uitzichten. Je kan tot in Altafulla geraken. ( wel goede wandelschoenen aandoen, er zijn hier en daar wat rotsen )  Onderweg kom je een mooi strandje tegen.

 

ALTAFULLA ( 14 KM )

Altafulla heeft een erg mooi strand bestaand uit fijn wit zand. Het zogenoemde platja d’ Altafulla 1100 meter lang en slechts 20 meter breed. Daarmee is het een van de smalste stadstranden van de Costa Dorada. Echter is dit gelukkig geen groot probleem, omdat Altafulla niet een erg toeristische stad is. Altafulla heeft een hele mooie boulevard bestaand uitsluitend uit laagbouw en witte huisjes. Er zijn een aantal restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

0192d956683d5651ce8bf61eb95a800fafeabcf8
bottom of page